Élő üzenet a szívedben

Élő üzenet a szívedben

Ne hagyd abba ennek a törvénykönyvnek az olvasását, hanem tanulmányozd éjjel-nappal, őrizd meg, és tartsd meg mindazt, ami ebben meg van írva. Akkor sikerrel jársz utadon, és boldogulsz. —Józs. 1:8

Isten Igéje az Ő gondolatait tárja elénk, amelyeket papírra vetettek, hogy tanulmányozhassuk és megfontolhassuk őket. Az Ige megmutatja, hogyan gondolkodik Isten helyzetekről és dolgokról.

Ahhoz, hogy közel kerülj Istenhez, muszáj megengedned, hogy az Ő Igéje élő üzenetté váljon a szívedben. Ezt úgy érheted el, ha Isten Igéjén elmélkedsz, és hagyod, hogy az Ő gondolatai a te gondolataiddá váljanak. Amikor ezt teszed, elkezded kifejleszteni Krisztus gondolkodásmódját magadban. Erősen bátorítalak, hogy szeresd Isten Igéjét, és hagyd, hogy életed vezérlő fénye legyen.

A Józsué 1:8 azt mondja nekünk, hogy az Igét elméletből átültethetjük a gyakorlatba, hogy kézzel fogható sikereket érjünk el. Az Isten Igéjén való elmélkedésnek vagy meditálásnak hatalma van arra, hogy életünk minden részére hatással legyen. A Példabeszédek 4:20-22 még azt is leírja, hogy az Úr igéje egészséget és gyógyulást hoz a testünknek.

Emlékezzünk a vetés és aratás elvére. Minél több időt szánunk személyesen az Igén való elmélkedésnek, és minél többet tanulmányozzuk, annál többet fogunk kihozni belőle.


Az Úr kinyilatkoztatja gondolatait azoknak, akik szorgalmasan olvassák az Igét.

Facebook icon Twitter icon Instagram icon Pinterest icon Google+ icon YouTube icon LinkedIn icon Contact icon