Élvezd az életet

Élvezd az életet

 „Nincs hát jobb dolog, mint ha az ember eszik, iszik, és jól él fáradságos munkájából. De beláttam, hogy Isten kezéből jön ez is.” Préd 2:24

Az „élvezet” az egy olyan üzemanyag, amire szükségünk van, hogy jó hozzáállással tudjuk elérni a célt. Lehet, hogy elérünk valamit, de útközben megkeseredhetünk, ha nem gondoskodunk a felüdülésről, és nem szánunk időt arra, hogy élvezzük a célhoz vezető utat.

Olyan sok ember folyamatosan csak dolgozik és stresszeli magát. Bűntudata van, ha élvezi az életet. Pedig Isten világosan elrendelte és megparancsolta mind a munkát, mind a pihenést. A Préd 2:24 azt mondja, hogy jó, ha megpihenünk, és élvezzük az életet a nehéz munka közepette.

A gondolkodásunk eltorzult ezen a téren. A sátán sikeresen becsapott minket ezzel kapcsolatban. Fáradtságban és kimerültségben tartja az embereket, akik csak zúgolódnak, és kihasználva érzik magukat a túlzott munka és követelmények miatt.

Szükségünk van a felfrissülésre és a szórakozásra is, ugyanúgy, mint a munkára és a teljesítményre. Mindenben szorgalmasnak kell lenned, amit teszel, de kiegyensúlyozott, egészséges módon. Meg kell tanulni megjutalmazni magad, és ünnepelni a célhoz vezető utat. Isten úgy gondolja, hogy megérdemled.

Ima:

Istenem, szeretném élvezni az életet, amit adtál. Mutasd meg, hogyan dolgozzak keményen, de legyen időm pihenni és ünnepelni a folyamatot útközben. Köszönöm a bővölködő életet Krisztusban.

Facebook icon Twitter icon Instagram icon Pinterest icon Google+ icon YouTube icon LinkedIn icon Contact icon