Engedd, hogy a világosságod ragyogjon!

Engedd, hogy a világosságod ragyogjon!

„Úgy ragyogjon a ti világosságotok az emberek előtt, hogy lássák jó cselekedeteiteket, és dicsőítsék a ti mennyei Atyátokat.” Mt 5:16

A híres filozófus Edmund Burke egyszer azt mondta: „A gonosz győzelméhez csak annyi kell, hogy a jó emberek ne tegyenek semmit”. Ez valóban így van. Könnyű tétlenül ülni, de egyben veszélyes is. Ahol a gonoszság felé nincs ellenállás, a gonoszság megsokasodik.

Gyakran a rossz dolgok láttán, beleesünk a panaszkodás csapdájába. De a panaszkodás nem vezet semmi jóra, csak még jobban elcsüggeszt. Semmin nem változtat, mert nincs benne pozitív erő.

Képzeld el, milyen bajban lenne a világ, ha Isten a teremtés óta folyamatosan csak panaszkodna, hogy minden rosszul megy. De az Atya nem panaszkodik. Ő mindig jó, és a jó érdekében dolgozik. Az ördög erőteljes, de a jó még erőteljesebb.

Ezért oda kell figyelnünk, és meg kell értenünk, hogy Isten azt választotta, hogy a gyermekein keresztül, általad és általam, munkálkodik ezen a földön. A fénye bennünk van, és nem engedhetjük meg magunknak, hogy tétlenek legyünk. Engedni kell, hogy ragyogjon a fényünk! Úgy kell élni az életünket, hogy jót teszünk az ő nevében!

Ima:

Uram, nagyon könnyű tétlenül hátradőlni, de mennyivel jobb, ha megengedjük, hogy ragyogjon a fényünk. Segíts, hogy ellenálljak a gonosznak, és minden lehetőséget felhasználva a Te jóságod szerint cselekedjek.

Facebook icon Twitter icon Instagram icon Pinterest icon Google+ icon YouTube icon LinkedIn icon Contact icon