Tedd meg a tőled telhető legjobbat, és hagyd Istenre a többit!

Tedd meg a tőled telhető legjobbat, és hagyd Istenre a többit!

Nem a nélkülözés mondatja ezt velem, mert én megtanultam, hogy körülményeim között elégedett legyek. —Fil. 4:11

Akkor működünk a legjobban, ha nyugodt, kiegyensúlyozott elménk van. Amikor elménk nyugodt, akkor nincs benne félelem, aggodalom vagy gyötrelem. Amikor elménk kiegyensúlyozott, képesek vagyunk felülről látni a helyzetet, és el tudjuk dönteni, hogy mit tegyünk, vagy ne tegyünk.

Sokan bajban vagyunk, amikor kibillenünk az egyensúlyból. Vagy a teljes passzivitás állapotába kerülünk, amelyben nem teszünk semmit, és azt várjuk, hogy Isten mindent megtegyen helyettünk, vagy hiperaktívvá válunk, és az időnk nagy részében testiesen cselekszünk. Minél közelebb vagyunk Istenhez, annál kiegyensúlyozottabbak leszünk. Képesek vagyunk szembenézni az élet bármelyik helyzetével, és azt tudjuk mondani: “Megteszem, amire Isten vezet, de a többit rábízom.”

Hiába próbálkozol olyan dolgokkal, amelyek nem működnek. Várj Istenre, légy engedelmes Neki, és ismerd fel, hogy az Ő időzítése tökéletes az életedben. Még ha úgy tűnik is, hogy Isten nem tesz semmit a helyzeteddel kapcsolatban, ne ess pánikba. Amíg bízol Istenben, addig Ő munkálkodik, és a kellő időben látni fogod az eredményeket.


Ha egyszer megtettük, amit Isten kér tőlünk, Rábízhatjuk a többit.

Facebook icon Twitter icon Instagram icon Pinterest icon Google+ icon YouTube icon LinkedIn icon Contact icon