A változás egy folyamat

A változás egy folyamat

És így, miután türelemmel várt (Ábrahám), beteljesült az ígéret. —Zsid. 6:15

A változás nem megy könnyen. Soha nem felejtem el azt a hölgyet, aki egy nap, miután befejeztem a tanítást, odajött hozzám. Elkeseredésében csípőre tette a kezét, és azt mondta: “Vissza akarom kapni a pénzem!”. Eléggé meglepett a kijelentése, és azt válaszoltam: “Hogy érti, hogy vissza akarja kapni a pénzét?”. Azt mondta: “Joyce, adakoztam a szolgálatodnak, két teljes héten keresztül csináltam azt, amit mondtál, és semmi sem változott!”

Utólag visszagondolva elég komikus volt, de akkor és ott elmagyaráztam ennek a nőnek, hogy ez nem így működik. A változáshoz idő kell. És türelemre is szükség van ahhoz, hogy sikeresen végigmenjünk a folyamaton a kívánt eredményig. Méltatlankodva távozott, hiszen ő azonnali megoldást akart, és Isten nem ezt kínálja nekünk. Amikor megtértél, ráléptél egy olyan útra, amely egy életen át tartó, változással teli utazásra visz. Az életünk pedig Isten Igéje által változik meg (Jakab 1:21-25).

Ahhoz, hogy szoros, bensőséges közösségben élj Istennel, hozd meg a döntést, hogy egy életen át követő és tanuló leszel. Olvasd az Igét. Hallgass tanításokat az Igéről. Nincs jobb annál, mint amikor Isten Igéje a szívedbe jut… ez a legfontosabb része a folyamatnak.

A Biblia azt mondja, hogy Isten ígéreteit hit és türelem által örököljük (Zsidókhoz 6:12), és a hit Isten Igéjének hallása által van (Róma 10:17).

Facebook icon Twitter icon Instagram icon Pinterest icon Google+ icon YouTube icon LinkedIn icon Contact icon