Változtasd meg a gondolkodásod a félelemmel kapcsolatban!

Változtasd meg a gondolkodásod a félelemmel kapcsolatban!

Ne félj, mert én veled vagyok, ne csüggedj, mert én vagyok Istened! Megerősítlek, meg is segítlek, sőt győzelmes jobbommal támogatlak. —Ézs. 41:10

Isten segítségével ahelyett, hogy begubóznál a félelembe, le tudod győzni azt, ha megváltoztatod a gondolkodásmódodat. A Biblia ezt úgy említi, hogy megújítod az elmédet (Róma 12:2). Egyszerűen fogalmazva, megtanulhatunk másképp gondolkodni. Lehet, hogy a múltadból származó tapasztalatok vagy emberek megtanítottak a félelemre, de Isten Igéje átformálhat, hogy túllépj ezen a félelmen. Megtanulhatod, hogyan legyél bátor, merész és magabiztos.

Ne hagyd, hogy a félelem megakadályozza a sikeredet és az örömödet a mindennapi életben. A félelemnek nagy árnyéka van, de maga a félelem valójában nagyon kicsi. A félelem felesleges kínokat hoz az életedbe. Ha félelmet érzel, nem kell feladnod vagy visszafordulnod. Isten veled van, márpedig ha Ő veled van, érezheted a félelmet, és mégis megteheted, amit akarsz.

Ahelyett, hogy azt gondolnád, hogy nem tudsz megtenni valamit a félelem miatt, inkább határozd el, hogy el fogod érni a célodat, és győzd le az előtted álló kihívást. Lehetnek félelemmel kapcsolatos gondolataid, de a benned lévő Szent Szellem képes megváltoztatni a félelemmel kapcsolatos gondolkodásodat. A félelem szörnyetegnek tűnik, de gyorsan meghátrál, ha szembesülsz az Isten Igéjéből származó igazsággal. A félelem olyan, mint egy iskolai zaklató: mindenkit addig lökdös, amíg valaki végre szembe nem száll vele.


Amikor attól félünk, hogy szenvedni fogunk, már szenvedünk attól, amitől félünk.

Facebook icon Twitter icon Instagram icon Pinterest icon Google+ icon YouTube icon LinkedIn icon Contact icon