Jó dolgok várnak rád

Jó dolgok várnak rád

Akkor ezt mondtam nektek: Ne ijedjetek meg, és ne féljetek tőlük! Istenetek, az Úr, aki előttetek jár, harcolni fog értetek éppúgy, ahogyan Egyiptomban tette veletek, szemetek láttára. —5 Móz. 1:29–30

Vidáman és az eljövendő jó dolgok várakozásával tekintesz minden nap elé, vagy minden reggel szorongva ébredsz? Az ember szoronghat a munkába járástól, a forgalomban való vezetéstől, a ház takarításától vagy a nehéz emberektől. A szorongás a félelem egy finom formája, amelyet az ördög arra használ, hogy elrabolja az örömünket, és megakadályozza, hogy élvezzük az életet. Megakadályoz minket abban, hogy Isten akaratában járjunk, és Isten tervei szerint haladjunk, hogy megkapjuk áldásait.

A szorongás agresszívan jön utánunk, és nem lehet legyőzni passzívan. Ha beengedjük a negatív érzéseket és gondolatokat az elménkbe, az ellopja az örömünket és a békénket. Bízhatsz azonban Istenben, hogy segít neked mindenben, amit tenned kell. És ahogy Ő kegyelmet ad neked, végül kiderül, hogy az a dolog, amitől rettegtél, nem is olyan rossz. Dönthetünk úgy, hogy hisszük, Jézus előttünk megy, és utat készít nekünk. Amikor egy feladat nehéznek vagy kellemetlennek tűnik, ne kezdj el szorongani tőle. Ha már úgyis megcsinálod, akár élvezheted is!

Keresztényként még a kellemetlen körülmények között is örömre lelhetünk, mert Isten jelenléte velünk van. A kedvezőtlen és nehéz körülmények közepette is élvezhetjük a Vele való életünket. Az örömünk abból fakad, Aki bennünk van, nem abból, ami körülöttünk van.


Ha erre állítjuk be az elménket, akkor mindent élvezhetünk, amit az életben teszünk. Amerre Isten vezet, ott gondoskodik is rólunk.

Facebook icon Twitter icon Instagram icon Pinterest icon Google+ icon YouTube icon LinkedIn icon Contact icon