Mi a kegyelem?

Mi a kegyelem?

. . . Ezzel az ilyen ember a Szent Szellemet is bántalmazta, aki Isten kegyelmét közvetíti. —Zsid. 10:29

A kegyelem a Szent Szellem ereje, amely rendelkezésedre áll, hogy könnyedén megtedd azt, amit a saját erődből nem tudsz megtenni. A kegyelem Isten ereje, amely belép az életünkbe, és szabadon képessé tesz minket arra, hogy megtegyük mindazt, amire szükségünk van. Isten kegyelme mindig rendelkezésre áll, de nekünk hit által kell elfogadnunk, és el kell utasítanunk, hogy a saját erőnkből, Isten nélkül cselekedjünk.

A Szent Szellem az Atya Istentől szolgál felénk kegyelemmel. A kegyelem valójában a Szent Szellem ereje, amely Isten trónjáról árad ki az emberek felé, hogy megmentse őket, és képessé tegye őket arra, hogy szent életet éljenek, és beteljesítsék Isten akaratát.

Örvendezhetünk, és tele lehetünk békességgel, örömmel és megelégedettséggel minden nap, mert Isten kegyelme jelen van az életünkben. Az Ő kegyelme az, ami lehetővé teszi számunkra, hogy szoros közösségben éljünk Vele. Isten kegyelmével az életet olyan könnyedséggel élvezhetjük, amely nyugalmat és elégedettséget eredményez.


Kegyelemből, hit által üdvözülünk, és meg kell tanulnunk ugyanígy élni!

Facebook icon Twitter icon Instagram icon Pinterest icon Google+ icon YouTube icon LinkedIn icon Contact icon