Feltétel nélküli szeretet

Feltétel nélküli szeretet

Azt a parancsolatot is kaptuk tőle, hogy aki szereti Istent, szeresse a testvérét is. —1 Ján. 4:21

Isten Igéje szerint Ő már a világ teremtése előtt szeretett minket, szeretett, mielőtt még szerettük volna Őt, vagy hittünk volna benne, vagy tettünk volna bármit, akár jót, akár rosszat. Hát nem csodálatos? Isten irántunk való szeretete végtelen és feltétel nélküli volt, most is az, és mindig is az lesz.

Mivel Isten nem követeli meg tőlünk, hogy kiérdemeljük a szeretetét, követhetjük az Ő példáját, úgy, hogy mi sem követeljük meg másoktól, hogy kiérdemeljék a miénket. A szeretet nem olyan dolog, amit teszünk, aztán nem teszünk. Nem szabad ki- és bekapcsolnunk, attól függően, hogy kinek akarjuk adni, és az illető hogyan bánik velünk.

Jézus Krisztusban hívőként a szeretet, amit a világnak megmutathatunk, Isten feltétel nélküli szeretete, amely rajtunk keresztül áramlik feléjük. Ezt az Isten-féle szeretetet nem érthetjük meg az elménkkel. Ez messze meghaladja a puszta ismereteket. Ez egy kinyilatkoztatás, amelyet Isten ad gyermekeinek. Ezt érezzük, ahogy közelebb kerülünk az Úrhoz, és alig várjuk, hogy megoszthassuk a körülöttünk élőkkel.

A feltétel nélküli szeretet mindig a legjobbat hiszi az emberekről. Látja, hogy mivé válhatnak pusztán a szeretet által. Ezt tette értünk Isten. Ő a legjobbat hitte, és meglátta, hogy az Ő feltétel nélküli szeretete az Ő Fiának képmására tud minket formálni.


Ha szabadon elfogadod Isten szeretetét, akkor képes leszel szabadon továbbadni ugyanezt a szeretetet.

Facebook icon Twitter icon Instagram icon Pinterest icon Google+ icon YouTube icon LinkedIn icon Contact icon