Fogadd el a megbocsátást a károztatás helyett

Fogadd el a megbocsátást a károztatás helyett

„Ha megvalljuk bűneinket, hű és igaz Ő: megbocsátja a mi bűneinket és megtisztít minket minden gonoszságtól.” 1Jn 1:9

Életünk minden napján szükségünk van a megbocsátásra. A Szent Szellem egy riasztót helyezett a szívünkbe, hogy felismerjük a bűnt, és Jézus vérének erejét adta nekünk, ami folyamatosan megtisztít minket a bűntől, hogy igazként állhassunk meg Isten előtt.

Amikor a kárhoztatás eluralkodik bennünk, az biztos, hogy nem az Istentől van. Isten azért küldte el Jézust, hogy meghaljon értünk, és kifizesse az árat a bűneinkért. Jézus elhordozta a bűneinket és a kárhoztatást is a kereszten (lásd Ézs 53).

Amikor Isten letöri rólunk a bűn igáját, ezzel együtt elveszi a bűntudatot is. Ő hűséges, és megbocsátja minden bűnünket, és megtisztít minket minden gonoszságtól (lásd 1Jn 1:9).

Az ördög tudja, hogy a kárhoztatás és a szégyen távol tart minket attól, hogy imában közeledni tudjunk Istenhez, elfogadjuk a megbocsátást, és élvezzük a vele való bensőséges kapcsolatot.

Ha rossz érzéseket táplálunk önmagunk felé, és azt hisszük, hogy Isten mérges ránk, az elválaszt a jelenlététől. Ő soha nem hagy el, ezért ne húzódj vissza Tőle a kárhoztatás miatt. Fogadd el a megbocsátást, és járj vele.


Ima

Istenem köszönöm, hogy megmutatod, hogy a kárhoztatás nem tőled van. Elfogadom a megbocsátásodat. Megtisztítottál a bűntől, és így igazként élhetek előtted.

Facebook icon Twitter icon Instagram icon Pinterest icon Google+ icon YouTube icon LinkedIn icon Contact icon