Hit és kegyelem

Hit és kegyelem

Hiszen kegyelemből van üdvösségetek a hit által, és ez nem tőletek van: Isten ajándéka ez; nem cselekedetekért, hogy senki se dicsekedjék. —Ef. 2:8 –9

Csodálatos a felismerés, hogy a megváltás Isten ingyenes kegyelméből van, és könnyen elfogadható egyszerű, gyermeki hit által. Szerencsére nem nekünk kell megdolgoznunk a saját üdvösségünkért, mert Jézus már elvégezte a teljes munkát. Egyedül hit által van üdvösségünk! Hiszem, hogy ahogy fogadjuk a bűneink bocsánatát és az örök életet (megváltást), ugyanúgy kellene megélnünk a hétköznapi életünket is. Mindenbe bele kellene kevernünk a hitünket, amit csak teszünk.

A hit az, amikor a teljes emberi személyiség Istenre támaszkodik abszolút bizalomban, Erejében, bölcsességében és jóságában bizakodva. Mikor úgy éljük az életünket, hogy abszolút mindenben Rá támaszkodunk, mindig vezetni fog, és megadja az erőt és képességet ahhoz, hogy megtegyük, amit kell. A jó hír az, hogy soha nem kell saját erődből próbálkoznod! Isten elküldte a Szent Szellemet, Segítőnket, tehát kérd, és fogadd el segítségét, amire ma és minden nap szükséged van, pihenj meg Isten szeretetében, irgalmában és kegyelmében!

Váltsd minden félelmedet, szorongásodat, és aggodalmad egyszerű gyermeki hitre, és élvezd minden napodat!

Facebook icon Twitter icon Instagram icon Pinterest icon Google+ icon YouTube icon LinkedIn icon Contact icon