Igen, meg tudod tenni!

Igen, meg tudod tenni!

„Emberi erőt meghaladó kísértés, még nem ért titeket…” —I Kor 10:13

Mindannyunknak szembe kell nézni kísértéssel – ez elkerülhetetlen része az életnek. A kérdés ezért nem az, hogy lesz-e kísértés az életünkben? A kérdés az: amikor jön a kísértés, készen állsz-e?

Szeretném, ha megértenéd: legyőzheted a kísértést! Ne mondd többé azt, hogy „Joyce, de szerintem én nem vagyok képes rá!” Vedd ki a szótáradból ez a kifejezést, hogy „Nem vagyok képes…”

A saját erődből, a saját képességeidet alapul véve, valóban nem tudod megtenni. Ebben igazad van. De amikor Isten Igéjét a szívedbe helyezed, amikor az Ő erejére támaszkodsz, az Ő ígéreteiben bízol, akkor nincs az a kísértés, ami legyőzhetetlen.

Az évek során öt dolgot figyeltem meg, amik segítenek legyőzni a kísértést. Az első, hogy bölcsnek kell lenned. Már a döntés előtt át kell gondolnod a választási lehetőségeket és a következményeket. A bölcsesség előre tekint.

A következő, hogy el kell hinned, hogy ellen tudsz állni a kísértésnek. A kárhoztatás, bűntudat, szégyen felerősíti a kísértés mértékét – de ha ezeket korán leállítod, a kísértés elveszti az erejét. Viszont, ha egyszer beindul, nehéz megállítani. A harmadik, hogy a kísértés az élet természetes része. Ha tudod, hogy jön, mindig fel leszel rá készülve. Negyedik, hogy kerüld el azokat a területeket, ahol gyenge vagy. Kerüld azokat a helyzeteket, ahol könnyen elbukhatsz. Ha a pénz menedzselésének területe a gyenge pontod, akkor ne menj el a bevásárlóközpontba, amikor nem engedheted meg magadnak, hogy vásárolgass!

És végül, ne értékeld túl magad! Soha nem vizsgázunk le végleg a kísértésekből. Felelőtlenség azt gondolni, hogy már annyira érett vagy, hogy nem is bukhatsz el, de ha így gondolkodsz, könnyű célpont leszel. Isten azt szeretné, hogy bízz Benne, hogy győzelmes legyél az életed minden területén. Az Ő kegyelme által…meg tudod tenni!


Ima

Istenem, megértettem, hogy a kísértés az élet része. Segíts, hogy ne legyek védtelen és ne lepődjek meg, amikor érkezik. Köszönöm a bölcsességet és a kegyelmet, amivel legyőzhetek minden kísértést és a győzelmedben élhetek.

Facebook icon Twitter icon Instagram icon Pinterest icon Google+ icon YouTube icon LinkedIn icon Contact icon