Isten barátja

Többé nem mondalak titeket szolgáknak … azonban barátaimnak mondalak ( Ján. 15,15.)

Az 1 Mózes 18:17-ben Isten a barátjának nevezte Ábrahámot, és megosztotta vele tervét sodoma és Gomorra elpusztításáról. Ahogy Isten elmondta szándékait Ábrahámnak, úgy veled is meg fog osztani dolgokat, mint barátjával; – a szívét, Vágyait, Céljait, terveit. Megértést ad, és bepillantást enged neked, mi zajlik az éle – tedben, és azt is elmondja, mit tegyél. Vezetni fog, és segít, hogy felkészülj a jövőre.

Isten barátjaként nem kell, hogy meglepjenek, lesből támadjanak rád a körülmények. lehetsz jól informált és felkészült – hiszen Isten barátja vagy, és hallod a Hangját. talán nem fed fel mindent előtted, amit tudni szeretnél, pontosan akkor, amikor szeretnéd, de vezetni fog, és erőt ad, miközben türelmesen bízol Benne.

Talán azt kérdezed, “Hogyan lehetek Isten barátja?” A mai igevers alapján már az vagy. ebben Jézus mondta a tanítványainak, “Barátaimnak mondalak titeket.” Jézus követőjeként te is egy modernkori tanítvány vagy, és így a barátja. Mint minden barátság esetében, lehetsz alkalmi ismerős vagy közeli, személyes barát. Istennel való barátságod növekszik és fejlődik, ahogy más barátságaid is növekednek és fejlődnek. Ahogy a természetes barátságok fejlődése is időt és energiát igényel, ugyanígy az Istennel való kapcsolatunk is.

Bátorítalak, hogy fektess időt és energiát Istennel való kapcsolatodba ma azáltal, hogy figyelmet szentelsz neki igeolvasással, Igéjén való elmélkedéssel, s azzal, hogy beszélsz Hozzá és meghallgatod, barátként mit mond neked.

ISTEN SZAVA MA HOZZÁD:

Hagyj időt az időbeosztásodban arra, hogy időt és energiát fektess az Istennel való kapcsolatodba.

Facebook icon Twitter icon Instagram icon Pinterest icon Google+ icon YouTube icon LinkedIn icon Contact icon