Isten képes rá

Isten képes rá

Aki pedig mindent megtehet sokkal bőségesebben, mint ahogy mi kérjük vagy gondoljuk, a bennünk munkálkodó erő szerint. —Ef. 3:20

Az Efezus 3:20 egy erőteljes ige, mely elmondja nekünk, mit tehet meg Isten – mindent megtehet, sokkal bőségesebben, mint te és én mernénk remélni, kérni vagy akár gondolni. Imádkozhatunk, kérhetünk hitben és bizakodva. Isten végzi el azonban a munkát, nem mi. Hogyan teszi meg? A bennünk munkálkodó erő szerint. Amit te és én kapunk az Úrtól, az közvetlen kapcsolatban van azzal, milyen mennyiségű kegyelmet tanulunk meg elfogadni.

Hihetetlen stresszt helyeztem magamra azzal, hogy megpróbáltam megváltozni. Óriási kárhoztatás alatt voltam, hiszen minden üzenet, amit hallottam, arról szólt, hogy változnom kell; én mégsem tudtam változni, mindegy, milyen keményen próbálkoztam. Ez borzasztóan kínzott engem, mert láttam azt a rengeteg dolgot, amiben változnom kellett volna, de nem volt erőm hozzá, hogy végigvigyem ezeket a változásokat. Minél közelebb kerülsz az Úrhoz, annál inkább látod, hogy Ő a te forrásod minden dologban. Ő az egyetlen, aki változást tud hozni az életedbe. Tanuld meg azt mondani, “Istenem, nélküled semmit sem tehetek, te azonban mindent megtehetsz rajtam keresztül!”

Isten azt ígéri, hogy gyengeségeinkben megerősít minket, ha bízunk Benne és Hozzá fordulunk. Isten kegyelme elegendő, hogy betöltse a szükségeinket.

Facebook icon Twitter icon Instagram icon Pinterest icon Google+ icon YouTube icon LinkedIn icon Contact icon