Istennek tetsző élet

Istennek tetsző élet

Mivel tehát ilyen ígéreteink vannak, szeretteim, tisztítsuk meg magunkat minden testi és lelki tisztátalanságtól, és Isten félelmében tegyük teljessé a mi megszentelődésünket. —2 Kor. 7:1

Ahhoz, hogy szoros kapcsolatban élhessünk Istennel, van néhány döntés, amit naponta meg kell hoznunk. Lesznek olyan pillanatok, amikor nemet kell mondanunk néhány dologra, amire inkább igent mondanánk, és igent néhány dologra, amire inkább nemet mondanánk. Ehhez bölcsességre és önuralomra van szükség, de hála Istennek, a Szent Szellem mindkettőt megadja nekünk.

Fontos, hogy megtanítsuk az embereket szent életet élni, mert ez fontos része az Istennel való szoros kapcsolatnak. Ez nem azt jelenti, hogy soha nem követünk el hibát – csak azt, hogy teljes szívünkből az Úrnak tetsző módon akarunk élni. Ezt úgy érhetjük el, hogy gondolatainkban, beszélgetéseinkben, társaságunkban, zenénkben, szórakozásunkban, stb. igyekszünk Istennek tetszeni.

Ha a testünk arra vágyik, hogy egy bizonyos úton járjunk, de Isten Igéje arra tanít minket, hogy más úton menjünk, akkor kaphatunk Istentől kegyelmet arra, hogy engedelmeskedjünk annak, amit Ő mond. A jó hír az, hogy óriási jutalomban részesülünk, ha így teszünk.

Amikor úgy döntünk, hogy Istennek szenteljük az életünket, nem pedig önmagunknak, megtapasztaljuk az igazságosságot, a békességet és az örömöt a Szent Szellemben. Győzelemben fogunk élni, nem számít, mi jön ellenünk. Ez egy csodálatos élet – ez az a bőséges, győzedelmes, örömteli élet, amiért Jézus meghalt, hogy nekünk adja.


Fektess a jövődbe: válaszd a kompromisszumok nélküli életet Istenért!

Facebook icon Twitter icon Instagram icon Pinterest icon Google+ icon YouTube icon LinkedIn icon Contact icon