Mások őszinteségének elismerése

Mások őszinteségének elismerése

„Vassal formálják a vasat, és egyik ember formálja a másikat” Péld 27:17

Mindenki szereti a dicséretet, de nagyon kevesen tudják elfogadni az építő kritikát. Senki nem szeret hibázni, és ez a tény megnehezíti azt, ha valakinek meg kell mondania nekünk egy olyan dolgot, amit nem akarunk hallani. De hálásnak kell lennünk az emberek őszinteségéért. Egyszer valaki azt mondta: „Csak két ember fogja neked megmondani az igazat: Az, aki mérges rád vagy az, aki nagyon szeret.” Isten mindkettőt felhasználja az életünkben, de főleg a barátaink és a szeretteink őszinteségét.

Amikor valaki szeretetben, őszintén rá tud mutatni arra, hogyan fejlődhetsz, az eredmény sokkal értékesebb lesz, mint az üres dicséretek. Ez az a fajta kapcsolat, amit a Biblia úgy ír le, hogy „vas élesíti a vasat.”

Bátorítalak, hogy légy hálás ezekért az emberekért, akik megmondják neked az igazat, még akkor is, ha nem szeretnéd hallani azt.
Amikor meghallod az igazat – különösen, ha te nem is vetted észre a hibádat– akkor meg tudsz változni. Végeredményben az őszinteség jobb emberré tesz.


Ima

Uram köszönöm, hogy adtál az életembe igazán őszinte embereket. Lehet, hogy az őszinteségük néha kényelmetlen helyzetbe hoz, de tudom, hogyha odafigyelek rájuk, segítesz jobb emberré válnom

Facebook icon Twitter icon Instagram icon Pinterest icon Google+ icon YouTube icon LinkedIn icon Contact icon