Megéri?

Megéri?

. . . Csak szeressétek az igazságot és a békességet! —Zak. 8:19

Isten őszinte vágya, hogy békességgel teli életet élj. Minél közelebb kerülsz az Úrhoz – minél jobban függesz Tőle – annál több békességed lesz.

Sem a pozíció, sem a vagyon nem ér semmit, ha nincs békességed. Pénz, státusz, népszerűség – mind értelmetlen, ha nincs békéd. A béke egyszerűen megfizethetetlen.

Sokan azzal töltik az életüket, hogy megpróbálnak felkapaszkodni a siker létráján, de minden egyes alkalommal, amikor feljebb lépnek egy lépcsőfokot, egyre többet veszítenek a békéjükből, az örömükből és a családjukkal töltött időből. Az egész életüket az a nyomás és stressz emészti fel, hogy megpróbálják megtartani, amit elértek. Sosem vagyunk igazán sikeresek, ha nincs békénk.

Vannak, akik több munkát is vállalnak, hogy megszerezzék azt, amit a világ eléjük tálal, mondván: “Ez kell neked ahhoz, hogy igazán boldog légy”. Megszerzik ezeket a “dolgokat”, de még mindig nincs békességük.

A Róma 14:17 azt mondja nekünk: “Az Isten országa nem evés és ivás” – nem olyan dolgok, amelyeket pénzzel vagy státusszal meg lehet szerezni – hanem “igazság, békesség és Szent Szellem által való öröm”. Isten királyságát abban találjuk meg, hogy tudjuk, kik vagyunk Krisztusban, és bennünk van “Isten békessége, amely minden értelmet felülhalad” (Fil. 4:7).


Isten bőségesen be akarja tölteni a szükségeidet, és azt akarja, hogy olyan helyzetben legyél, hogy másokat is megáldhass. Soha ne kételkedj abban, hogy Isten meg akar áldani téged, de ne akarj semmit birtokolni, ha nincs békességed.

Facebook icon Twitter icon Instagram icon Pinterest icon Google+ icon YouTube icon LinkedIn icon Contact icon