Menj át a próbákon!

Menj át a próbákon!

Ó, Seregek Ura, igaz bíró, vesék és szívek vizsgálója! Hadd lássam, hogy állsz bosszút rajtuk, mert eléd tártam ügyemet! —Jer. 11:20

Az egész életünk tele van kihívásokkal, amelyek próbára teszik elszántságunkat, határozottságunkat és jellemünk minőségét – próbák, amelyek megerősíthetnek minket, és mélyíthetik a kapcsolatunkat Istennel. Segítenek, hogy igazán megismerjük önmagunkat, és hasznosak, hogy megtaláljuk jellemünk gyenge pontjait.

Hogyan tesztelnek valamit? Nyomást gyakorolnak rá, hogy lássák, képes-e a megfelelő módon viselkedni. Isten megengedi a próbákat életünkben azért, hogy felfedjék az erősségeinket és a gyengeségeinket egyaránt, és a célunk mindig az kell hogy legyen, hogy átmenjünk a próbákon, nem pedig az, hogy elkerüljük őket. A próbák mindig az előléptetés előtt jönnek! Ha előléptetést akarsz, akkor bele kell állnod az Istentől kapott próbákba, és át kell menned rajtuk.

Jakab apostol azt mondta, hogy a próbatételek kihozzák azt, ami bennünk van (Jakab 1:2-4). Biztos vagyok benne, hogy ez így van. Megmutatják nekünk azokat a területeket, ahol növekedtünk Istenben, és azokat a területeket, ahol még segítségre van szükségünk. Ez egy jó dolog, mert semmilyen területen nem tudunk fejlődni, ha nem tudjuk, hol vannak a gyengeségeink.


A jellem nyomás alatt mutatkozik meg igazán.

Facebook icon Twitter icon Instagram icon Pinterest icon Google+ icon YouTube icon LinkedIn icon Contact icon