Hogyan használd hatékonyan az ajándékaidat

Hogyan használd hatékonyan az ajándékaidat

„De mindezt egy és ugyanaz a Szellem munkálja, aki úgy osztja szét kinek-kinek ajándékát, amint akarja.” 2Kor 12:11

Az emberek sokszor megkérdezik tőlem, hogy hogyan fedezhetik fel, és hogyan használják hatékonyan az ajándékokat, amiket Isten adott nekik. Íme, néhány lépés, ami segítségül szolgálhat ehhez:

  1. Összpontosíts azokra az erősségekre, amiket Isten adott! Ha az erősségeidre koncentrálsz, az segít betölteni az Istentől kapott elhívásodat.
  2. Használd az ajándékodat! Találd meg, mit szeretsz csinálni, mit csinálsz jól, és tedd azt újra és újra. Tudod mi fog történni? Nem legyőzöttnek érzed magad, hanem elégedettebb leszel önmagaddal.
  3. Legyen bátorságod más lenni, mit a többiek! A boldogtalanság fakadhat abból is, ha próbálsz olyan lenni, mint mások, és nem fogadod el azt az egyediséget, ami benned van.
  4. Tanulj meg ellentmondani a kritizálásnak, ha kell. Legyél olyan magabiztos abban, aki vagy Krisztusban, hogy alkalmasint elfogadod mások véleményét, és légy nyitott a változásra anélkül, hogy úgy éreznéd, hogy csupán mások erőltetik rád a saját nézetüket, vagy csupán mások elismerésének megszerzése érdekében változtál.

Isten nagyszerű dolgokat helyezett beléd. Legyen ez a mai nap egy csodás kaland kezdete, amikor kilépsz, és fokozatosan elkezded használni az ajándékaidat.

Ima:

Istenem, szeretném feltárni és használni az ajándékokat, amiket nekem adtál. Adj bátorságot, hogy kövesselek, és fejlesszem a bennem levő képességeket és ajándékokat.

Facebook icon Twitter icon Instagram icon Pinterest icon Google+ icon YouTube icon LinkedIn icon Contact icon