Milyen Isten szeretete?

Milyen Isten szeretete?

„Előre el is határozta, hogy fiaivá fogad minket Jézus Krisztus által, akarata és tetszése szerint.” Ef 1:5

Miért szeret minket Isten annak ellenére, hogy nem vagyunk tökéletesek? Azért, mert így tetszett neki. Ez a természetnek része, hogy szeret minket, mindegy milyen bűnös dolgokat követtünk el.

Isten legyőzi a gonoszt a jóval (lásd Róm 12:21). Kitölti az ő korlátlan kegyelmét, hogy amikor bűnt követünk el, a kegyelme nagyobb legyen, mint a bűneink. Ő képtelen nem szeretni, mi pedig nem tudunk olyat tenni, ami miatt ne szeretne minket.

Isten szeret, mert ez az Ő természete. Ő a szeretet. (lásd Jn 4:8). Lehet, hogy nem tetszik neki minden, amit teszünk, de szeret minket. Isten szeretete az az erő, ami megbocsátja a bűneinket, meggyógyítja az érzelmi sérüléseinket, és begyógyítja a megtört szíveinket (lásd Zsolt 147:3).

Isten szeretete feltétel nélküli, nem miattunk, hanem Őmiatta! Amikor megérted, hogy Isten annak ellenére is szeret, amit tettél vagy épp elmulasztottál megtenni, hatalmas áttörést fogsz megtapasztalni. Többé nem akarod kiérdemelni a szeretetét, hanem csak elfogadod és élvezed.


Ima

Istenem, hatalmas a szereteted. Ha erre tekintek, megértem, hogy ez a Te jóságodon alapul nem az én cselekedeteimen. Segíts, hogy el tudjam ezt fogadni.

Facebook icon Twitter icon Instagram icon Pinterest icon Google+ icon YouTube icon LinkedIn icon Contact icon