Mindenekelőtt

Mindenekelőtt

De keressétek először az ő országát és igazságát, és ezek is mind ráadásul megadatnak nektek. —Mát. 6:33

Túl gyakran töltjük minden időnket azzal, hogy Istent keressük a javakért, az áldásokért, a problémáinkra adott válaszokért, holott valójában csak Istent kellene keresnünk. Minél inkább keressük Istent azért, hogy egyszerűen csak kapcsolatban legyünk Vele, annál inkább a helyére kerül minden más az életünkben.

A szolgálatom első éveiben azért kerestem Istent, hogy hogyan tudnám elérni, hogy a szolgálat növekedjen. Az eredmény az lett, hogy minden maradt a régiben. Nem volt olyan gyors növekedés, mint reméltem, sőt néha még vissza is léptem. Akkoriban még nem jöttem rá, hogy csak annyit kell tennem, hogy Isten országát keresem, és Ő majd hozzáadja a növekedést.

Az igazság az, hogy nem kell könyörögnünk Istennek, hogy adjon nekünk valamit. Ha az Ő akarata az, amit akarunk, akkor a megfelelő időben megadja nekünk azt, ami a legjobb nekünk. Mindössze annyit kell tennünk, hogy szeretjük, és Őt keressük először, és az Ő módján akarjuk tenni a dolgokat. Ha így teszünk, olyan közeli kapcsolatba kerülünk Vele, amely elengedhetetlen ahhoz, hogy megfelelően kezeljük a sikert, vagy a Tőle kapott anyagi áldásokat.

Mindig Isten “jelenlétét” keressük, és ne Isten “ajándékait”. Ő sok jót fog adni, de igényt tart arra, hogy Ő legyen az első helyen az életünkben. Ne legyenek más isteneink előtte!


Keressétek Istent mindenek előtt, maradjatok Benne, és közelebb fogtok kerülni Hozzá, mint valaha.

Facebook icon Twitter icon Instagram icon Pinterest icon Google+ icon YouTube icon LinkedIn icon Contact icon