Ne engedj az önsajnálatnak

Ne engedj az önsajnálatnak

„Mert csak én tudom, mi a tervem veletek – így szól az Úr –: békességet és nem romlást tervezek, és reményteljes jövőt adok nektek.” Jer 29:11

Az önsajnálat romboló és negatív érzelem. Elvakítja a szemünket. Nem látjuk meg az előttünk levő áldásokat és lehetőségeket, elrabolja a reményt a mától és a holnaptól. Akik sajnálják magukat, gyakran ezt mondják: – Miért is próbálkozzak? Úgyis elbukok.

Az önsajnálat valójában bálványimádás, eltúlzott önközpontúság. Amikor megengedjük, hogy beleessünk az önsajnálatba, akkor valójában visszautasítjuk Isten szeretetét, és azt, hogy Ő képes megváltoztatni a dolgokat.

Bátorítalak, hogy ne pazarolj el még egy napot az életedből az önsajnálatra. Amikor elveszted a reményt, és elkezded sajnálni magad, állj meg és mondd azt: „Visszautasítom az önsajnálatot. Lehet, hogy ez egy nehéz időszak, de nem adom fel a reményt, hogy jobb lesz.”

Istennek jó gondolata és terve van számodra, reményt akar adni a jövőddel kapcsolatban. Ha ragaszkodsz a reménységhez, és a Jézusba vetett hitedre fókuszálsz, csodálatos dolgok fognak történni az életedben.

Ima:

Istenem, nem akarom sajnálni magamat. Amikor majd nehéz körülmények közé kerülök, emlékezni fogok, hogy Te nagyobb vagy, mint a problémáim, és reményteljes jövőt terveztél számomra. Szeretném, ha a Te terved valósulna meg az életemben, csak Benned bízok.

Facebook icon Twitter icon Instagram icon Pinterest icon Google+ icon YouTube icon LinkedIn icon Contact icon