Nincs kifogás

Nincs kifogás

Ne félj tőlük, mert én veled leszek, és megmentelek! – így szólt az Úr. —Jer. 1:8

Legyen szó kihívásról, akadályról vagy lehetőségről, ha tudjuk, hogy Isten velünk van, szembe tudunk nézni az előttünk álló dolgokkal. A menekülés nem opció. Bármi elől is menekülsz, az mindig várni fog rád valahol máshol. A győzelemhez szükséges erőnk abban rejlik, hogy közel maradunk Istenhez, és Vele együtt nyomulunk előre.

Jeremiás egy nagyon fiatal férfi volt, aki nagyon nagy feladatot kapott. Isten azt mondta neki, hogy elhívta, hogy a nemzetek prófétája legyen. Isten szócsöveként. Ennek gondolata megrémítette Jeremiást, és mindenféle kifogásokat kezdett keresni, hogy miért nem tudja megtenni, amit Isten kért tőle.

Jeremiás elkövette azt a kezdeti hibát, amit te és én is gyakran elkövetünk – önmagára és a saját képességeire nézett. Csak annyit kellett volna tennie, hogy Istenre néz. Az embereket is figyelembe vette, és azon tűnődött, mit gondolnának, és mit tennének, ha megtenné azt a merész lépést, amire Isten bátorította. Isten azt mondta, ne feledje, hogy Ő vele van, és Jeremiásnak csak erre volt szüksége.

Az első fejezet utolsó versében az Úr azt is kijelentette Jeremiásnak, hogy az emberek ellene lesznek, de egy egyszerű okból nem fognak győzedelmeskedni: “Én veled vagyok”.

Bármivel is nézel ma szembe, bátorítsd magad. Isten veled együtt néz szembe vele.


Ha leveszed a szemed a körülményeidről, és az Úrra nézel, akkor biztosan győzedelmeskedni fogsz.

Facebook icon Twitter icon Instagram icon Pinterest icon Google+ icon YouTube icon LinkedIn icon Contact icon