Őrizd meg a szívedet!

Őrizd meg a szívedet!

„Minden féltve őrzött dolognál jobban óvd szívedet, mert onnan indul ki az élet.” —Péld 4:23

A Példabeszédek 4:23 azt mondja, hogy óvjuk a szívünket, mert onnan indul ki az élet. Gondolkodj el ezen! Ami a szívedben van, az valamikor meg fog jelenni a hétköznapi életedben is. Ami benned rejtőzik, az valamikor megtalálja az utat kifelé, és mindenki számára látható és nyilvánvaló lesz.

Ezért fontos, hogy megvizsgáljuk azt, milyen dolgoknak engedjük meg, hogy a szívünket formálják. Nem szeretném, -de szerintem te sem- ha valami csúnya, bűnös, önző dolog megtalálná az utat kifelé és megrontaná a kapcsolataidat.

A szíved megóvása nagyrészt abból áll, hogy megtanulod ellenőrzés alatt tartani a gondolataidat, a szavaidat, a hozzáállásodat és a szemléletedet. Amit gondolsz, megmutatkozik abban, amit mondasz. Amit mondasz, meghatározza azt, ahogy érzel, és az megnyilvánul a viselkedésedben.

A hétköznapokban ez meghatározza, hogy hogyan kezeled a körülményeidet. Békességed van, vagy szétesel egy feszült helyzetben? Meghatározza, hogyan reagálsz másokra.  Együttérzéssel és megértéssel, vagy ítélettel és arroganciával, különösen amikor nem értesz velük egyet.

Megpróbálhatod magadban tartani a gondolataidat, hogy ne nyilvánuljanak meg a szavaidban és a hozzáállásodban, de szerintem könnyebb, ha inkább Istentől való gondolatokkal indítasz. Tölts időt Isten jelenlétében és engedd, hogy Isten Szelleme betöltse a szívedet jóságával.


Ima

Istenem, szeretném, ha a szívemet Tőled való gondolatok és vágyak töltenék be. Ahogy egyre több időt töltök a jelenlétedben és Rád összpontosítok, tudom, hogy a szívem jó irányba fog változni és ez meghatározza az életem további részét.

Facebook icon Twitter icon Instagram icon Pinterest icon Google+ icon YouTube icon LinkedIn icon Contact icon