Pihenés a megfáradtnak

Pihenés a megfáradtnak

Vagy nem tudjátok, hogy testetek, amit Istentől kaptatok, a bennetek levő Szentlélek temploma, és ezért nem a magatokéi vagytok? —1 Kor. 6:19

A stressz legyőzésének első kulcsa az, hogy felismerjük, illetve beismerjük, hogy stresszesek vagyunk, és megkeressük a forrását. Volt olyan időszak az életemben, mikor állandóan fejfájás, hátfájás, hasfájás, nyakfájás és a stressz minden más tünete gyötört, de nagyon nehezemre esett bevallani, hogy én vagyok az, aki túlhajszolja magát fizikailag, mentálisan, érzelmileg és szellemileg. Nem akartam semmiről sem lemondani, amit akkor csináltam, és nem voltam hajlandó megkérdezni Istent, mi az Ő akarata velem kapcsolatban. Féltem, hogy azt mondaná, adjak fel valamit, amire én még nem voltam kész.

Bár az Úr erőt ad a megfáradtnak és az erőtlennek, ha attól vagy megviselt, hogy állandóan a fizikai korlátaidat feszegeted, stresszes leszel. A testünk Isten temploma (otthona) és engedetlenség, mikor figyelmen kívül hagyjuk Isten által rendelt határainkat, és állandó stresszben élünk. Mindnyájunknak megvannak a határai, fel kell ismernünk ezeket, és meg kell szüntetnünk a túlzott stresszt az életünkben. Ha tönkreteszed a tested, nem mehetsz el a boltba, hogy vegyél egy másikat, szóval viselj gondot arról az egyről, amellyel rendelkezel!

A rendszeres pihenés az egyik legbölcsebb dolog, amit tehetsz.

Facebook icon Twitter icon Instagram icon Pinterest icon Google+ icon YouTube icon LinkedIn icon Contact icon