Tanuld meg azt mondani „Ez nem az én dolgom”

Tanuld meg azt mondani „Ez nem az én dolgom”

“Ne ítéljetek, hogy ne ítéltessetek!” Mt 7:1

Rengeteg olyan dologgal találkozunk nap mint nap, amik nem kifejezetten jók vagy rosszak, egyszerűen csak személyes döntések, választások, amiket az embereknek joguk van meghozni mások beavatkozása nélkül.

Az ördög különös gondot fordít arra, hogy démonokat küldjön azzal a megbízatással, hogy kritizáló, ítélkező gondolatokat ültessen az emberek elméjébe. Emlékszem volt idő, amikor szórakoztatónak találtam, hogy ücsörögtem egy parkban vagy egy áruházban, és egyszerűen csak megfigyeltem arra járókat, és véleményt formáltam róluk magamban – a ruhájukról, hajukról, a társaságukról, és így tovább.

De a Biblia azt mondja, hogy helytelen ily módon megítélni az embereket! Azt nem mindig tudjuk megakadályozni, hogy legyen véleményünk – és ezzel nincs is probléma – de abban a pillanatban, amikor azt gondoljuk, hogy valami baj van a másikkal, mert mi nem úgy csinálnánk, vagy nem azt választanánk, akkor problémánk van, mert megítélünk másokat. Ezekben a helyzetekben azt szoktam mondani magamnak: „Joyce, ez nem a te dolgod!”

Ne engedd, hogy a káros ítélkezés növekedjen benned. Inkább ismerd fel, hogy Isten mindannyiunkat különböző módon alkotott, és teljesen rendben van, ha az emberek másként gondolkodnak. És ha kell, mondd te is magadnak: „Ez nem az én dolgom!”

Ima:

Istenem nem szeretnék megítélni és kritizálni másokat. Amikor más véleménnyel vagy más személyes meggyőződéssel rendelkező emberekkel találkozom, segíts, hogy a Te szemeddel lássam őket, és emlékeztess, hogy az én véleményem nem fontosabb, mint az övék.

Facebook icon Twitter icon Instagram icon Pinterest icon Google+ icon YouTube icon LinkedIn icon Contact icon