Istenben bízni az érzelmi megpróbáltatások idején

Istenben bízni az érzelmi megpróbáltatások idején

 “Atyám, ha akarod, vedd el tőlem ezt a poharat, mindazáltal ne az én akaratom legyen meg, hanem a tied.” Lk 22:42

Olyan érett kereszténnyé válni, aki a Szent Szellem vezetését követi, nem történik egyik napról a másikra. Ez egy időigényes folyamat. Lépésről lépésre, tapasztalatról tapasztalatra Isten megpróbálja az érzelmeinket, és lehetőséget ad a növekedésre.

Isten megengedi, hogy olyan nehéz helyzeteken menjünk keresztül, amik felkavarják az érzelmeinket. Ezáltal megláthatjuk, mennyire instabilak vagyunk érzelmileg, és mennyire szükségünk van a segítségére.

Jézus be is mutatta ezt számunkra. A halála előtti estén, nagy érzelmi viharban volt. Nem akart meghalni, de túllépett a saját érzelmein, és így imádkozott Istenhez: „Nem az én, hanem a te akaratod legyen meg.” A dolgok egyértelműen nem fordultak jóra azonnal, de végül Jézus győztesen került ki a lehető legnagyobb megpróbáltatásból.

Te is át tudsz jutni az érzelmi megpróbáltatásaidon. Jézust nem az érzelmei vezették. Épp ezért ezt te se engedd! Amikor valami hatással van rád érzelmileg, tekints erre lehetőségként, hogy kilépj az Istenben való abszolút bizalom helyére.

Ima:

Uram, tudom, hogy bízhatok Benned, amikor érzelmi viharba kerülök. Jézus példája alapján azt mondom „Legyen meg a Te akaratod, ne az enyém”. Te tudod mi a legjobb számomra, és teljesen Benned bízom.

Facebook icon Twitter icon Instagram icon Pinterest icon Google+ icon YouTube icon LinkedIn icon Contact icon