Nehéz döntések

Nehéz döntések

„Mert nem olyan főpapunk van, aki ne tudna megindulni erőtlenségeinken, hanem olyan, aki hozzánk hasonlóan kísértést szenvedett mindenben, kivéve a bűnt.” Zsid 4:15

Fontos, hogy jól döntsünk a nehéz helyzetekben; különösen sérelmek, csalódások, frusztráció és zűrzavar közepette, amikor kemény következményekkel jár a döntésünk. Feszült helyzetekben természetes módon szívesebben választjuk a könnyebben járható utakat, ahol kevesebb az ellenállás. De ezek azok a pillanatok, amikor különösen meghatározó, hogy jó döntést hozzunk. Ahhoz ugyanis, hogy majd az életben jó eredményeket arassunk, még akkor is helyesen kell cselekedni, amikor nem úgy érezzük.

Ami csodálatos számomra, hogy Jézus tudja milyen ez. Amikor emberré lett, küzdött mindazokkal a nehézségekkel, amikkel mi. Ő is érezte, hogy inkább feladná, és a könnyebb utat választaná, de legyőzte ezt az érzést, és a nehezebbet választotta.

Ha megfáradunk, és nehéz kitartani, biztosak lehetünk abban, hogy olyan Istent szolgálunk, aki tudja, min megyünk keresztül. Segíteni akar, és kegyelmet adni, hogy ne kelljen egyedül meghoznunk a nehéz döntéseket.

Amikor úgy érzed kimerültél és feladnád, emlékezz vissza, hogy Isten veled van, és megérti ezt. Erőt ad, hogy meghozd a nehéz döntéseket az Ő segítségével.

Ima:

Istenem, hálás vagyok, hogy Te megérted mindazt, amivel küzdök, és amin átmegyek. Amikor a könnyebb utat választanám, tudom, hogy megtalálom az erőt Benned, hogy meghozzam a nehéz döntéseket.

Facebook icon Twitter icon Instagram icon Pinterest icon Google+ icon YouTube icon LinkedIn icon Contact icon