Vetés és aratás

Vetés és aratás

 „Ne tévelyegjetek: Istent nem lehet megcsúfolni. Hiszen amit vet az ember, azt fogja aratni is” Gal 6:7

A Szentírás egyértelműen kijelenti, hogy amint vetünk, úgy fogunk aratni is. Szó szerint ez földművelésről és a magok vetéséről szól. A legtöbb ember azonban tisztában van vele, hogy ez az adakozásra is vonatkozik, bátorít, hogy legyünk nagylelkűek. De tudtad, hogy ez az alapelv igaz arra is, ahogy az emberekkel bánunk?

A hozzáállásunk és a szavaink magok, amiket elvetünk, és meghatározzák a gyümölcsöt és az aratást a körülményeinkben és a kapcsolatainkban.

Az ördög szeret lefoglalni minket, hogy önző módon önmagunk körül forogjunk. Érdektelenül viselkedjünk a hűséges barátainkkal, a viszálykodás szavait vessük a családunkba, és negatívan gondolkodjunk a főnökünkről, a pásztorunkról, stb.

Az ördög azt szeretné, ha rossz magokat vetnénk minden kapcsolatunkba és körülményünkbe.

Olyan sokan viselkednek így, és aztán csodálkoznak, hogy az emberek miért nem szeretik őket, vagy miért nem úgy bánnak velük, ahogy szeretnék. A válasz egyszerű – azt aratják, amit vetettek.

Hadd kérdezzek valamit, te mit vetsz ma? Isten kegyelméből válaszd azt, hogy szeretetet, megbocsátást, kedvességet, türelmet vetsz minden kapcsolatodba és helyzetedbe! Meglátod, hogy ha úgy bánsz másokkal, ahogy Isten szeretné, akkor olyan életet aratsz, ami tele van bátorítással, isteni kapcsolatokkal, és elégedett leszel az eredménnyel.

Ima:

Szent Szellem, jó dolgokat szeretnék vetni és aratni. Ahelyett, hogy önző módon viszonyulnék másokhoz, segíts nekem, hogy kedvességet és szeretetet vessek a kapcsolataimba minden ember felé.

Facebook icon Twitter icon Instagram icon Pinterest icon Google+ icon YouTube icon LinkedIn icon Contact icon