Rózsaszín szemüveg és nagyító

Rózsaszín szemüveg és nagyító

„Ezért nincs mentséged, te ítélkező ember, mert amikor más felett ítélkezel, magadat ítéled el, hiszen magad is ugyanazt cselekszed, miközben ítélkezel!” Róm 2:1

Amikor azon gondolkodunk, vagy arról beszélünk, mi a baj másokkal, akkor általában becsapjuk magunkat. Jézus azt parancsolta, hogy ahelyett hogy mások hibáival foglalkoznánk, inkább magunkkal kéne foglalkoznunk, mert nekünk is vannak hibáink. (lásd Mt 7:3-5).

A Biblia egyértelműen azt mondja, hogy amikor megítélünk másokat, gyakran olyan dolgokért tesszük, amiket mi is elkövetünk.

Egyszer megkérdeztem Istent, hogy miért van az, hogyha mi teszünk valamit, akkor azt gondoljuk, hogy az elmegy, de ha más teszi ugyanazt, akkor azt elítéljük. Az Úr szólt a szívemhez és azt mondta: „Joyce, te rózsaszín szemüvegen át tekintesz magadra, de másokat nagyítón keresztül vizsgálsz.”

Ez annyira igaz! Magunk számára könnyen találunk mentségeket, de amikor mások teszik ugyanezt, általában nincs irgalom!

Bátorítalak, hogy fordítsd meg ezt a folyamatot – feltételezd másokról a legjobbat, és a saját életedet vizsgáld meg nagyító alatt. Engedd meg, hogy Isten először veled foglalkozzon, és így megtanulsz igei módon segíteni másoknak a növekedésben.

Ima:

Szent Szellem, ahelyett hogy mások életét vizsgálnám, szeretném, ha segítenél megvizsgálni a saját életem. Tudom, hogy a segítségeddel ki tudom javítani a hibás területeket, és megtalálhatom, hogyan segíthetek építő módon másoknak is növekedni.

Facebook icon Twitter icon Instagram icon Pinterest icon Google+ icon YouTube icon LinkedIn icon Contact icon