Tanulj meg megbocsátani, ahogy Jézus tette

Tanulj meg megbocsátani, ahogy Jézus tette

„Jézus pedig így könyörgött: “Atyám, bocsáss meg nekik, mert nem tudják, mit cselekszenek.” Lk 23:34

Egyszer hallottam egy tinédzserről, aki ittasan balesetet okozott. Megölte egy férfi feleségét és gyerekét. A férfi tudta, hogy Isten szeretné, ha megbocsátana a balesetet okozó fiúnak, és hosszas imádkozás után képes volt megengedni, hogy Isten szeretete átáradjon rajta.

Ez a férfi tudta hogyan bocsáthat meg úgy, mint Jézus. Megértette, hogy ez a fiatalember is sérült, és gyógyulásra van szüksége.

Amikor az emberek megbántanak, meg kell tanulnunk arra nézni, hogy mit tesznek magukkal, ahelyett, hogy arra néznénk mit tettek velünk, mert a sérült emberek megsértenek másokat. Általában amikor valaki bántja a másikat, akkor nagy valószínűséggel önmagát is legalább ennyire bántja, és ennek szenvedés az eredménye. Ezért, amikor Jézus a gyötrelmei közepette a keresztfán függött, azt mondta a gyilkosairól: „Atyám bocsáss meg nekik, nem tudják, mit cselekszenek.”

Ez a megbocsátás annyira hihetetlen! Vegyünk példát ma erről! Mindannyiunknak úgy kell megbocsátani, ahogy Jézus tette.

Ima:

Uram, amikor az emberek megbántanak, segíts, hogy túllássak a saját fájdalmamon, és lássam az ő fájdalmukat. Segíts, hogy úgy szeressek, és úgy tudjak megbocsátani, ahogy Jézus tette.

Facebook icon Twitter icon Instagram icon Pinterest icon Google+ icon YouTube icon LinkedIn icon Contact icon