Törekedj a békességre!

Törekedj a békességre!

„ Hagyj fel a rosszal, és cselekedj jót, törekedj békességre, és kövesd azt” Zsolt 34:15

Mi miatt szoktuk elveszíteni a békességünket? Sok ilyen dolog van – ha késésben vagyunk, közlekedési dugó, kiömlött kávé… Ezért különösen fontos naponta gyakorolni, hogy békességben járjunk. Például érdemes előre elhatározni, hogy nem szólsz vissza, és nem sértődsz meg könnyen. Bele kell törődnöd abba is, hogy néha elrontod a dolgokat.

Nem elég csak hátradőlni, és sóvárogni a békességre. De jó lenne, ha az ördög békén hagyna, vagy bárcsak az emberek azt csinálnák, amit szeretnék. A Biblia azt mondja, hogy aktívan kell törekedni a békességre. Tudatosan vágyni rá.

Ahhoz, hogy Isten igéje gyümölcsöt hozzon az életünkbe, békés szívbe kell elvettetnie. Az ilyen ember a békesség érdekében munkálkodik, és békességet teremt. Minden hívőnek felelőssége, hogy fenntartsa magában a békességet, mert Isten csak így tudja elvetni az Igét, és terjeszteni általa.

Áttörést vársz az életedben, de akármilyen erősen próbálkozol, nincs változás? Lehet, hogy azért, mert nem élsz békességben. Bátorítalak, hogy vágyjál, keresd és törekedj a békességre, teljes erődből!

Ima:

Uram, nem akarok többé csak tétlenül várakozni a békességre. Törekedni szeretnék rá. Mutasd meg nekem, hogyan keressem a békességedet!

Facebook icon Twitter icon Instagram icon Pinterest icon Google+ icon YouTube icon LinkedIn icon Contact icon