Törj ki a sémából!

Törj ki a sémából!

Szeretett testvérem, ne a rosszat kövesd, hanem a jót. Aki a jót cselekszi, az Istentől van, aki a rosszat cselekszi, az nem látta az Istent. 3Jn 1:11

Néha az emberek a világban azt szeretnék, ha az ő elképzeléseikhez igazodnánk. Az „igazodik” ige azt jelenti, hogy „hasonló formájúvá vagy jellegűvé válni, az éppen aktuális divat vagy szokások szerint viselkedni.”

A Róm 12:2 azt mondja, hogy ne igazodjatok ehhez a világhoz…És a 3Jn 1:11 azt mondja, hogy ne kövesd a gonoszt, hanem inkább Isten jó dolgait.

Az emberek mindig próbálnak beilleszteni minket a saját sémájukba, részben a saját bizonytalanságuk miatt. Jobban érzik magukat abban, amit tesznek, ha más is velük csinálja. Kevés ember képes önmaga lenni és engedi meg másoknak, hogy ők is önmaguk legyenek.

El tudod képzelni milyen szép lenne a világ, ha mindannyian ezt tennénk? Ha minden ember magabiztos lenne és megengedné, hogy mások is önmaguk legyenek? És akkor nem próbálnánk egymáshoz igazodni és utánozni egymást.

Szeretnélek bátorítani, hogy hidd el, hogy lehetsz Krisztus követője és törj ki a világi sémákból!

Ima:

Szent Szellem, ne engedd, hogy beleessek a világhoz való igazodás csapdájába. Segítsd, hogy a jót kövessem és úgy éljek, mint Krisztus.

Facebook icon Twitter icon Instagram icon Pinterest icon Google+ icon YouTube icon LinkedIn icon Contact icon