Van egy Ügyvéded

Ki vádolhatja azokat, akiket Isten kiválasztott? Senki! Isten felmentette őket minden vád alól! (Róm. 8,33)

Aszent szellem a mi ügyvédünk (pártfogónk). Ha a szó jelentését megnézzük a bibliai görög szövegben, azt látjuk, hogy az Ő elhívása az, hogy a segítségünkre legyen. Isten jelölte ki számunkra, hogy támogasson, megvédjen vagy képviselje az ügyünket.

A szent szellem elhívása szó szerint az, hogy a mi oldalunkon állva minden módon segítsen minket. Mikor védelem kell, megvéd minket, úgy, ahogy egy jogász is tenné védence ügyében. Jó tudni, hogy nem kell magunkat megvédeni, mikor valami rossz tettel vagy szándékkal vádol a Vádló. segítséget kérhetünk a szenttől, és számíthatunk is rá, hogy megkapjuk, mert Ő a mi ügyvédünk. Önmagában ez a gondolat vígasztalást és bátorítást jelent.

A legtöbben rengeteg időt és energiát ölünk abba, hogy megpróbáljuk megvédeni magunkat, a jóhírünket, pozíciónkat, tetteinket, szavainkat és döntéseinket. Valódi időpocsékolás. Mikor mások ítélkezőek velünk, meg akarjuk győzni őket, hogy tiszta a szívünk. A probléma azonban ott van, hogy ők azért ítélkezőek, mert a természetük vagy jellemük ilyen, s gyorsan találnak majd valami mást, amiért elítélhetnek. Ilyen esetben az a legjobb, ha imádkozunk és hagyjuk, hogy a szent szellem végezze a munkáját, mint ügyvédünk és pártfogónk.

ISTEN SZAVA MA HOZZÁD:

A Szent Szellem a te Ügyvéded és Pártfogód.

Facebook icon Twitter icon Instagram icon Pinterest icon Google+ icon YouTube icon LinkedIn icon Contact icon