Dashuri Xheloze

Dashuri Xheloze

Apo pandehni se Shkrimi thotë kot: «Fryma që qëndron në ne a dëshiron [të jetë i mirëpritur] deri në smirë»? (JAKOBIT 4:5)

Vargu i sotëm përmbledh faktin se Fryma e Shenjtë dëshiron të jetë i mirëpritur në jetën tonë. Në fakt, Ai dëshiron fort miqësimin me ne.

Sipas Jakobit 4:4, i cili i paraprin vargut të sotëm, kur u kushtojmë më shumë vëmendje gjërave të botës sesa Perëndisë, Ai na shikon si një grua jobesnike që ka një lidhje të paligjshme dashurie me botën dhe që thyen betimin tonë të martesës. ndaj Tij. Për të na mbajtur besnikë ndaj Tij, ndonjëherë Ai duhet t’i heqë gjërat nga jeta jonë kur sheh se ato po na largojnë prej Tij.

Nëse lejojmë që një punë të hyjë midis Perëndisë dhe nesh, mund ta humbasim atë. Nëse paratë na ndajnë nga Ai, mund të na duhet të mësojmë se jemi më mirë me më pak para dhe gjëra sesa të largohemi nga Perëndia. Nëse suksesi na pengon marrëdhënien tonë me Atin tonë qiellor, ne mund të ulemi në detyrë në vend që të promovohemi. Nëse miqtë tanë zënë vendin e parë mbi Zotin në jetën tonë, ne mund të humbasim disa nga miqtë tanë.

Shumë njerëz nuk arrijnë të kuptojnë se nuk marrin kurrë gjërat që duan, sepse nuk e vënë Perëndinë në vend të parë. Zoti është xheloz për ju; Ai dëshiron vendin e parë në jetën tuaj. Asgjë tjetër nuk do të bëjë.


FJALA E PERËNDISË PËR SOT: Kërkoji Perëndisë të largojë nga jeta jote çdo gjë që po zë vendin që Atij i përket.

Facebook icon Twitter icon Instagram icon Pinterest icon Google+ icon YouTube icon LinkedIn icon Contact icon