A bizalom fejlesztése

A bizalom fejlesztése

Bízzatok az Úrban mindenkor, mert az Úr a mi kősziklánk mindörökre! —Ézs. 26:4

Hányszor hagytuk, hogy az utunkba kerülő embert próbáló helyzetek frusztráljanak minket, és feleslegesen felidegesítsenek? Életünk hány évét töltöttük azzal, hogy azt mondtuk: “Ó, én hiszek Istenben. Bízom Benne”, miközben a valóságban csak aggódtunk, negatívan beszéltünk, és megpróbáltunk mindent magunktól kitalálni?

Néha azt hisszük, bízunk Istenben, csak mert kimondjuk ezeket a szavakat, de belül szorongunk és pánikolunk. Jó, hogy megtesszük a kezdeti lépéseket, hogy bízzunk Istenben, de azt is észre kell vennünk, hogy a bizalomban még növekedhetünk. Az Istenben való bizalom nemcsak szavakból áll – benne vannak a szavaink, a hozzáállásunk és a cselekedeteink is.

Idő kell a bizalom és magabiztosság felépítéséhez. Általában időbe telik, amíg leküzdjük az aggodalom, a szorongás vagy a félelem berögzült szokásait. Ezért olyan fontos, hogy “kitartsunk” Isten mellett. Ne dobd be a törölközőt és ne add fel, mert ahogy átmész helyzeteken, tapasztalatot és szellemi erőt nyersz. Minden alkalommal egy kicsit erősebbé válsz, mint az előző alkalommal voltál. Előbb-utóbb, ha nem adod fel, el fogsz jutni oda, ahol teljes nyugalom, békesség és Istenbe vetett bizalom van.


Ha próbán mész keresztül, ismerd fel, hogy az aggódás teljesen haszontalan, és használd fel az időt arra, hogy építsd az Istenbe vetett bizalmadat.

Facebook icon Twitter icon Instagram icon Pinterest icon Google+ icon YouTube icon LinkedIn icon Contact icon