Létfontosságú, mint a szívverés

Létfontosságú, mint a szívverés

Mert akik test szerint élnek, a test dolgaival törődnek, akik pedig Lélek szerint, a Lélek dolgaival. Róm 8:5

Hívőként a helyes gondolkodásmód annyira fontos, hogy egyszerűen nem élhetünk nélküle. Ahogyan a szívverés, ez is létfontosságú, hiszen az életünkben levő problémák nagy része azokban a rossz gondolkodási szokásokban gyökerezik, amik nem az igazságon alapulnak.

A helyes gondolkodás az Istennel való rendszeres személyes kapcsolat következménye, az ima és az ige által. Fontos, hogy megértsük azt, hogy az életünk nem fog egyenesbe jönni, amíg a gondolkodásunk egyenesbe nem jön, mert a gondolataink gyümölcsöt hoznak. Amikor jó gondolataink vannak, az életünk jó gyümölcsöt terem. Amikor rossz dolgokon gondolkodunk az életünk rossz gyümölcsöt terem.

Minél hosszabb ideje szolgálom Istent és olvasom az igéjét, annál inkább felismerem, milyen fontos tudatában lenni annak, hogy mi folyik az elmémben. Az ember ugyanis követi a gondolatait.  Csak ha folyamatosan felügyeljük a gondolatainkat, akkor tudjuk őket Isten igéjéhez igazodva tartani és megnyerni a csatát az ellenséggel szemben.

Ima: Szent Szellem létfontosságú, hogy megmutasd nekem a helyes gondolkodást. Csak Téged kereslek és rendszeresen fogom tanulmányozni az igédet, hogy helyesen gondolkodjak.

Facebook icon Twitter icon Instagram icon Pinterest icon Google+ icon YouTube icon LinkedIn icon Contact icon