A hármas kötél nem szakad el könnyen

A hármas kötél nem szakad el könnyen

Ha az egyiket megtámadják, ketten állnak ellent. A hármas fonál nem szakad el egyhamar. Préd 4:12

Nincs jobb dolog, mint egy nagyszerű házasság és nincs rosszabb, mint egy rossz házasság.  A keresztény házasságoknak élő bizonyítéknak kéne lenni arra, hogy két ember komoly erőfeszítést tesz Isten akaratának megvalósítására – saját örömük érdekében és hogy hatással legyenek a világra.

Két önálló egyént összeolvasztani egy harmonikus házassággá, azonban egy folyamat, ami nem történik magától. A jó házasság nem történik csak úgy, mindegy milyen erős a szerelem amikor összeházasodnak. Be kell hívni Istent a folyamatba.

Ha ismerjük Jézust és behívjuk Őt a házasságunkba, a kapcsolatunk hármas fonatú kötéllé válik. Hatalmas erő van egy férfi és egy nő egységében, ha Krisztus is belevonják.

A házasságban a boldogság nem arról szól, hogy találunk egy társat, aki mindig úgy viselkedik ahogy szeretnénk. Hanem arról, hogy két tökéletlen ember bízik a tökéletes Istenben és az Ő akaratához és az életükre vonatkozó céljaihoz igazodik. Az ilyen házasságot tudja Isten megáldani.

Ima: Istenem, szeretem a házastársam, de a kétfonatú kötél nem elég. Szeretném megtenni a részem, ezért behívlak a házasságomba, hogy megerősítsd az egymás iránti szeretetünket és a nekünk szánt tervedbe vezess minket.

Facebook icon Twitter icon Instagram icon Pinterest icon Google+ icon YouTube icon LinkedIn icon Contact icon