Hitépítő alapképzés

Hitépítő alapképzés

tudván hogy hitetek próbája állhatatosságot eredményez.” Jak 1:3

Az érett hit nem egyik napról a másikra alakul ki. Ha mély, egészséges, szilárd hitet szeretnénk Istenben, akkor gyakorolni kell a hitünket, ahhoz hogy erősödjön.

Gondolj csak a katonákra a hadseregben! Amikor a seregbe jelentkeznek még nincsenek készen azonnal az éles bevetésre. Végig kell menniük az alaptréningen. Kiképzésben részesülnek, edzenek és folyamatosan gyakorlatoznak. A kiképző tiszteknek az a feladata, hogy felkészítésék őket, mert a katonáknak erőre van szükségük, állóképességre, terhelhetőségre, kitartásra.

Gondoljuk át ezt a hit viszonylatában. Először jelentkezünk; vagyis átadjuk az életünket Krisztusnak. Aztán elkezdjük az alapkiképzést, a hitépítést. Ebben az esetben a Szent Szellem a Kiképzőtiszt.

A Szent Szellem pontosan tudja, személyesen melyikünknek mire van szüksége a hitünk építése szempontjából ahhoz, hogy minden időben készen álljunk. Nekünk pedig csak engedelmeskedni kell, még akkor is ha kihívásnak tűnik, és bízni abban, hogy Ő tudja hogyan építse a hitünket.

Amikor megengeded, hogy a Szent Szellem felkészítsen, az eredmény -erős, szilárd hit Istenben- megéri az időt és az erőfeszítést, amibe kerül.

Ima: Szent Szellem, átadom magam a vezetésednek. Szeretném, ha érett, szilárd hitem lenne Benned. Készíts fel engem, hogy hitben járjak és ne látásban, és bízzak Istenben minden helyzetben és minden szükségben.

Facebook icon Twitter icon Instagram icon Pinterest icon Google+ icon YouTube icon LinkedIn icon Contact icon