A hálaadó ima

A hálaadó ima

Mindenért hálát adjatok, mert ez az Isten akarata Jézus Krisztus által a ti javatokra. —1 Thessz. 5:18

Miután az 1Thesszalonika 5:17-ben arra utasít minket, hogy szüntelenül imádkozzunk, Pál apostol a 18. versben azt írja, hogy mindenben adjunk hálát Istennek, bármilyenek is legyenek a körülményeink, kijelentve, hogy ez Isten akarata számunkra.

Ahogy az imádság, úgy a hálaadás is egy életmód, amely közelebb visz minket Istenhez. Hálát adni Istennek nem csak olyasmi, amit naponta egyszer teszünk, amikor leülünk valahol, és megpróbálunk mindarra a jóra gondolni, amit Ő tett értünk, és csak annyit mondunk: “Köszönöm, Uram”. Ez nem csak valami, amit étkezéskor teszünk. Ez lehet üres vallásosság, valami, amit csak azért teszünk, mert úgy gondoljuk, hogy Isten megköveteli.

Az igazi hálaadás folyamatosan olyan szívből fakad, amely tele van hálával és dicsérettel Isten felé, azért, aki Ő, és azért, amit tesz. Ez nem olyasmi, amit azért teszünk, hogy teljesítsünk egy követelményt, elnyerjünk egy kegyet, győzelmet arassunk, vagy áldásra tegyünk szert.

Az a fajta hálaadás, amelyet Isten, az Atya kíván, szívből fakad, és rendszeresen árad belőlünk, mert folyamatosan látjuk és felismerjük, hogy Isten milyen jó hozzánk mindenkor. Legyünk hálásak és mondjuk is ki!


Legyetek mindig hálásak, folyamatosan ismerjétek el, valljátok meg, és dicsőítsétek az Ő nevét imádságos hálaadással és dicsőítéssel!

Facebook icon Twitter icon Instagram icon Pinterest icon Google+ icon YouTube icon LinkedIn icon Contact icon