Istené a bosszúállás

Istené a bosszúállás

 Ne álljatok bosszút önmagatokért, szeretteim, hanem adjatok helyet az ő haragjának, mert meg van írva: “Enyém a bosszúállás, én megfizetek” – így szól az Úr. Róm 12:19

Amikor valaki felbosszant, Sátán szeretné, ha dühös maradnál. Az irgalommal és megbocsátással való reagálás teljesen ellentétes azzal, amit az ellenség szeretne, hiszen megsemmisíti a tervét, hogy felháborodásban tartson téged. Ez azonban nem fakad belőlünk természetes módon és nem is mindig könnyű, de ha megtesszük azt, amit meg tudunk tenni, akkor Isten is megteszi, amit nem tudunk megtenni.

Amikor valaki feldühít és megbánt, a legtöbb ember természetes reakciója, hogy vissza akarja fizetni. De mit nyersz vele, ha visszafizeted neki? Csak jobban felbosszantod  őt és ő is vissza akarja fizetni neked. És ennek a körforgásnak soha nem lesz vége!

Ha ragaszkodunk a haraghoz, akkor bolondok vagyunk. Át kell adni ezt a haragot és az embereket is akik okozták Isten kezébe, hogy Ő rendezze ezt el…Enyém a bosszúállás és megfizetek-ezt mondja az Úr .

Bízz Istenben, Ő gondoskodni fog rólad és megvédelmez. Nem tudod már megváltoztatni azt, ami történt, de amikor átadod Istennek, Ő fel fogja használni valami jóra az életedben.

Ima: Istenem, hiszem, hogy Tiéd a bosszúállás és nem nekem kell haragból visszafizetnem dolgokat az embereknek. Átadom neked a haragomat és bízom benne, hogy gondoskodsz erről a helyzetről.

Facebook icon Twitter icon Instagram icon Pinterest icon Google+ icon YouTube icon LinkedIn icon Contact icon