A rossz fajta „mártír”

A rossz fajta „mártír”

Te pedig amikor adományt adsz, ne tudja a bal kezed, mit tesz a jobb. Mt 6:3

Mindannyian tudjuk, hogy mi az a mártír. Hallottunk szívszaggató történeteket hős férfiakról és nőkről, akik Krisztusért haltak meg. De van egy másik fajta mártír is, aki nem bátor és nem nemes, aki folyamatosan csak szenved és mindig kész megosztani a fájdalmát bárkivel, aki hajlandó ezt meghallgatni. Ez a mártír azt szeretné, ha körülötte mindenki tudná, hogy micsoda áldozatokat hoz.

A „mártír csapdába” nagyon könnyű beleesni. Eleinte amikor elkezdjük szolgálni a családunkat és a barátainkat még nagyon szívesen tesszük. De egy idő után a szívünk elkezd megváltozni, elkezdjük elvárni, hogy kapjunk valamit viszonzásképp. Aztán már nincs szolgáló szívünk. Megkeseredik a hozzáállásunk és nemsokára eltölt az önsajnálat. Mártírokká válunk.

A Biblia azt mondja, hogy úgy adjunk, hogy a bal kezünk ne tudja mit tesz a jobb. Más szóval Isten azt szeretné, ha úgy szolgálnánk és úgy adnánk,  hogy nem várunk érte elismerést az emberektől.

 Ima: Szent Szellem, mutass rá, ha beleestem a mártír csapdába! Szeretnék a te szíveddel szolgálni és olyan önzetlenül, örömmel adni másoknak, ahogy szeretnéd.

Facebook icon Twitter icon Instagram icon Pinterest icon Google+ icon YouTube icon LinkedIn icon Contact icon