Isten az alázatosaknak kegyelmet ad

Isten az alázatosaknak kegyelmet ad

Ugyanúgy, ti ifjabbak: engedelmeskedjetek az idősebbeknek, egymás iránt pedig valamennyien legyetek alázatosak, mert az Isten a gőgösöknek ellenáll, az alázatosaknak pedig kegyelmet ad. 1Pét 5:5

1Péter 5:5 azt mondja, hogy Isten a gőgösöknek ellenáll, az alázatosaknak pedig kegyelmet ad. És bárki aki azt gondolja magáról, hogy ő irányítja a saját életét, szomorúan fog ráébredni az ellenkezőjére, mert Jézus azt mondta… nélkülem semmit sem tudtok cselekedni. (Jn 15:5)

Amikor büszkeségben élünk, és Isten segítsége nélkül próbálunk boldogulni, nyitottá válunk az ellenség támadásaira. Az alázat azonban egy befedezés, ami Isten segítségét vonzza az életünkbe, hogy megvédelmezzen minket. Amikor megalázod magad és azt mondod. „Istenem, nem tudom mit tegyek, de benned bízom.” Isten segíteni fog neked.

Isten nem engedi, hogy bármiben is sikeresek legyünk, amíg nem tanulunk meg Őrá támaszkodni. De amikor megalázzuk magunkat Isten hatalmas keze alatt, a megfelelő időben felmagasztal minket. ( lásd 1Pét5:6) A megfelelő idő, Isten ideje – amikor Isten szerint készen állunk, nem amikor mi gondoljuk, hogy készen állunk. Minél hamarabb megértjük és elfogadjuk ezt, annál hamarabb tudja Isten megvalósítani a tervét az életünkben.

Ima: Istenem, megalázom magam előtted tudva, hogy a megfelelő időben felmagasztalsz. Nem boldogulhatok magamtól, szükségem van a segítségedre.

Facebook icon Twitter icon Instagram icon Pinterest icon Google+ icon YouTube icon LinkedIn icon Contact icon