Csábítás” a jócselekedetekre

Csábítás” a jócselekedetekre

„Aki tehát azt gondolja, hogy áll, vigyázzon, hogy el ne essék!” 1Kor 10:12

Az egyik dolog, ami bűnre csábít, ha túl sokat gondolunk magunkról és túlzottan megbízunk magunkban. Erre a hozzáállásra az ellenség bátorít minket. Eltölt minket büszkeséggel és azt gondoljuk, hogy jól vagyunk, ekkor azonban Sátán megkísért minket és bűnbe esünk.

Lehet, hogy ez a következő kijelentés sokkolóan hat: Tudnod kell, hogy van egy jó fajta kísértés is. Fel kell ismernünk, hogy míg Sátán arra csábít, hogy gonosz dolgokat tegyünk, Isten arra csábít minket, hogy jót tegyünk. Minden alkalommal amikor az ellenség egy rossz választási lehetőséget helyez eléd, Istennél mindig van egy jó választási lehetőség készen.

Amikor a bűnre való kísértés megterhelőnek tűnik, emlékezz arra, hogy a Szent Szellem, aki az ellenségnél sokkal erőteljesebb, szintén szeretne megterhelni, de egy jó értelemben. Nagyszerű dolgok cselekvésére szeretne sarkallni, ha megengeded.

Isten próbálja megmenteni az életünket. Meg akar erősíteni, hogy bármi történik, az oltalma és a védelme alatt maradjunk. Amikor Isten arra csábít, hogy tegyél jót, akkor a legjobb választás, ha engedelmeskedsz neki.

Ima: Szent Szellem, Rád akarok hallgatni és engedelmeskedni a jóra való csábításodnak. Amikor az ellenség el akar buktatni, mutasd meg az akaratodat, hogy azt követhessem inkább.

Facebook icon Twitter icon Instagram icon Pinterest icon Google+ icon YouTube icon LinkedIn icon Contact icon