Az önkontroll minden területre vonatkozik

Az önkontroll minden területre vonatkozik

 az igazság Lelkét, akit a világ nem kaphat meg, mert nem látja őt, nem is ismeri; ti azonban ismeritek őt, mert nálatok lakik, sőt bennetek lesz.” Jn 14:17

Vannak olyan üzenetek a Bibliában, amik mindenre érvényesek – az egyik ilyen az önfegyelem. Mindegy milyen probléma van az életünkben, az önfegyelemnek minden területen szerepe van. Ha nem fegyelmezzük magunkat, az érzelmeink fogják uralni az életünket és az szörnyű lesz.

Ha önfegyelmet gyakorlunk, az azt jelenti, hogy mértéktartó életet élünk. Az életben minden minőségi döntést igényel és a fegyelem elősegíti ezeket. A problémáink nagy része a fegyelem hiányának egyenes következménye. Adósság akkor keletkezik, ha nem tudjuk kontrolálni azt, hogy mire költünk, a rossz egészségi állapot, a fegyelmezetlen evési szokások következménye, stb.

Ha egy olyan helyzetben vagy, amiből úgy tűnik lehetetlen kilábalni, akkor sok fegyelemre és önfegyelemre van szükség. Hálásak lehetünk azonban, mert Isten megadta nekünk a Szent Szellemét, hogy bennünk éljen és segítsen nekünk.

Ha újjászülettél, a Szent Szellem benned van -az önfegyelem gyümölcsével együtt. Lehet, hogy még nem fejlődött ki benned, de tudnod kell, hogy ott van. Benned van amire szükséged van. Hozz egy döntést, hogy fejleszteni fogod az önfegyelmet a Szent Szellemmel való kapcsolatod által.

Ima: Istenem köszönöm, hogy nekem adtad a fegyelem és önkontrol gyümölcsét. A bennem lévő Szellemed ereje által megteszem, amit mondasz és nem az érzelmeim által leszek vezérelve többé. 

Facebook icon Twitter icon Instagram icon Pinterest icon Google+ icon YouTube icon LinkedIn icon Contact icon