A helyes gondolkodás fontossága

A helyes gondolkodás fontossága

Ahogy a szívében gondolkodik, olyan ő. Péld. 23:7 (angol ford. alapján)

Az elme minden cselekvés vezetője illetve előfutára. A lépések, amelyeket minden nap megteszünk, közvetlen következményei azoknak a gondolatoknak, amelyeket megengedünk magunknak.

Ha negatív elménk van, negatív életünk lesz. Ha viszont Isten Igéje szerint megújítjuk elménket, akkor megtapasztaljuk “mi az Isten akarata, mi az, ami jó, ami neki tetsző és tökéletes” az életünkre nézve (Róma 12:2).

Nagyon sok ember küzdelme a helytelen gondolkodási szokásukban gyökerezik. Tulajdonképpen a negatív gondolkodásmód teremti meg azokat a problémákat, amelyeket az életükben tapasztalnak; hála Istennek azonban nem kell ezeknek a gondolatoknak a fogságában élnünk. Dönthetünk úgy, hogy gondolatainkat Isten Igéjéhez igazítjuk.
Az elme egy csatatér. Döntsd el, hogy ellenállsz a romboló, negatív gondolkodásnak, és helyette istenfélő gondolatokkal töltöd meg elmédet az életeddel kapcsolatban. Minél jobb irányba változtatod meg a gondolkodásodat, annál jobbra fog fordulni az életed is.


Hálaadó ima

Atyám, hálás vagyok, hogy nem kell a gondolataim foglyaként élnem. A Te segítségeddel meg tudom változtatni azokat a negatív gondolatokat, amelyek befolyásolják az életemet. Megnyerhetem az elme harcát, ha időt töltök a Te Igéddel, elmélkedek az ígéreteidről, és tudatosan törekszem arra, hogy Istent tisztelő gondolatokat gondoljak az életemről.

Facebook icon Twitter icon Instagram icon Pinterest icon Google+ icon YouTube icon LinkedIn icon Contact icon