A hit célja

A hit célja

. . . Legyetek józanok, vigyázzatok, mert ellenségetek, az ördög mint ordító oroszlán jár szerte, keresve, kit nyeljen el: álljatok ellene a hitben szilárdan, tudván, hogy ugyanazok a szenvedések telnek be testvéreiteken e világban. —1 Pét. 5:8 –9

Gyakran elkövetjük azt a hibát, hogy arra próbáljuk használni a hitet, hogy juttasson el egy teljesen problémamentes helyre. A hit célja azonban nem mindig az, hogy távol tartson minket a bajtól; gyakran keresztülvezet minket rajta. Ha soha nem lenne semmi problémánk, nem is lenne szükségünk hitre.

Van olyan kísértés, hogy meneküljünk el a problémáinktól, de az Úr azt mondja, keresztül kell mennünk rajtuk. A jó hír az, hogy Ő megígérte, hogy sohasem kell egyedül mennünk. Mindig velünk lesz, hogy minden lehetséges módon segítsen. Azt mondta: “Ne félj, mert én veled vagyok” (Ézs. 41:10).

Napi tapasztalatunkban megtanulhatjuk, hogyan vessük meg a lábunkat és hogyan álljunk ellen hatékonyan az ördögnek. Ha megtanuljuk, hogyan maradjunk stabilak a nehéz időkben, az egyik legjobb módja annak, hogy közel kerüljünk Istenhez, és keresztülmenjünk minden nehézségen, amivel csak szembekerülünk. Isten veled van, hogy segítsen, szóval ne add fel!

A gonosz fel fogja adni, mikor látja, hogy nem fogod bedobni a törölközőt.

Facebook icon Twitter icon Instagram icon Pinterest icon Google+ icon YouTube icon LinkedIn icon Contact icon