Isten igéje a jó orvosság

Isten igéje a jó orvosság

Elküldte igéjét, meggyógyította, és a sír mélyéről kimentette őket. Zsolt 107:20

Isten igéje az igazi orvosság, amit be kell vennünk, sokan elkövetik azonban azt a hibát, hogy ezt behelyettesítik gyógyulásba vetett hitükkel. Azt mondják „hiszek a gyógyulásban” anélkül, hogy használnák és alkalmaznák az igét. Mennyire hasznos lehet egy gyógyszer, ha nem vesszük be?

Isten igéje az ő gyógyszere, a gyógyulás közvetítője, ahogyan a gyógyszer is természetes szinten képes elősegíteni a gyógyulást. Más szóval a gyógyszer maga hordozza a lehetőséget, a gyógyulásra. Isten igéjében pedig ott rejlik a kapacitás, az élet és a képesség, hogy gyógyulást hozzon a testünknek.

De hogyan alkalmazod? Csak ha Isten igéje gyökeret ereszt a szívedben és ott marad, akkor tud gyógyulást hozni a testedben. A fejbéli tudás nem elég. A Szentírásnak át kell itatnia az elmédet és a szívedet az elmélkedés által – igeolvasás, igehallgatás, az ige forgatása, ezeken való gondolkodás -ahhoz hogy gyógyulás történjen a testedben. És amikor az Ige átitatja a szívedet gyógyulást hozhat az egész testednek. Engedd, hogy Isten igéje mélyen átjárja ma a szívedet!

Ima: Istenem, ma azt választom, hogy a gyógyító igéden elmélkedem. Ha a igéd mélyen a szívemben van, tudom, hogy a gyógyító erőd betölti a testemet.

Facebook icon Twitter icon Instagram icon Pinterest icon Google+ icon YouTube icon LinkedIn icon Contact icon