Úgy érzed túlzottan szükség van rád?

Úgy érzed túlzottan szükség van rád?

Semmit ne tegyetek önzésből, se hiú dicsőségvágyból, hanem alázattal különbnek tartsátok egymást magatoknál; Fil 2:3

Filippi 2:3 azt mondja, hogy különbnek tartsatok másokat magatoknál. A Szent Szellem szeretné kialakítani bennünk a vágyat, hogy másokat és a szükségeiket előnyben részesítsük. Persze így élni néha elég fárasztó lehet. Nézzünk szembe vele- mindannyiunk életében vannak olyan napok, amikor nem szívesen lépünk túl önmagunkon és segítünk másokon.

Néha én is túlterheltnek érzem magam, amikor úgy próbálok segíteni másoknak, ahogy én gondolom. Időnként úgy tűnik, hogy a család összes tagjának szüksége van rám, az alkalmazottaimnak is szükségük van rám, a barátaimnak szükségük van rám-és mindegyiknek másképpen.

Előfordul, hogy úgy érzem, hogy túlzottan szükség van rám? Igen! És rendben van, ha te is így érzel. Időről időre mindannyian túlterhelődünk. Azonban emlékeznünk kell arra, hogy Isten mindig megadja a kegyelmet, hogy megtegyük azt, amit kér tőlünk.

Amikor megfáradsz mások szükségeinek betöltésében, térj vissza a Fil 2:3-hoz és kérd a Szent Szellemet, hogy segítsen. Alázd meg magad Isten előtt és megerősít, hogy jelen tudj lenni azoknak az embereknek az életében, akiknek Ő szeretné, hogy segítsél.

Ima: Istenem, különbnek szeretném tartani a másikat önmagamnál. Amikor szenvedek, mert túlterhelődtem és nem szeretnék segíteni másoknak, add meg nekem kegyelmedet és erődet, hogy szerethessem és segíthessem az embereket, akikhez küldesz.

Facebook icon Twitter icon Instagram icon Pinterest icon Google+ icon YouTube icon LinkedIn icon Contact icon