Megbocsátás: a kulcs, hogy távol tartsd az ördögöt az életedtől

Megbocsátás: a kulcs, hogy távol tartsd az ördögöt az életedtől

Akinek pedig ti megbocsáttok, annak én is megbocsátok. Mert amit én megbocsátottam, ha volt mit megbocsátanom, az tiértetek volt Krisztus színe előtt, hogy rá ne szedjen minket a Sátán. Az ő szándékai ugyanis nem ismeretlenek előttünk.2Kor 2:10-11

A megbocsátás azért nagyon fontos, mert ezáltal Istennek lehetősége nyílik munkálkodni az életünkben. Én sokkal boldogabb vagyok és fizikálisan is jobban érzem magam, amikor nem tölt el a meg nem bocsátás mérgező jelenléte. Komoly betegségek alakulhatnak ki a stressz és a nyomás következtében, amit a keserűség, neheztelés, és a meg nem bocsátás helyez az emberre.

Az Atya nem tudja megbocsátania bűneinket, ha mi nem bocsátunk meg másoknak, és azt aratjuk, amit vetettünk (lásd Mt 6:14-15, Gal 6:-8). Ha irgalmat vetsz, irgalmat fogsz aratni, ha ítéletet  vetsz, ítéletet fogsz aratni. Meg kell bocsátanod Isten kegyelme által ahhoz, hogy nyitva maradjon a szíved az Úr előtt.

A megbocsátás hiánya ad egy talpalatnyi helyet az ördögnek, ahol erősséget építhet. Amikor kész az erősség, meggátolhatja vele a Szent Szellem befolyását. Amikor megbocsátasz, az megakadályozza az ellenséget, hogy lépéselőnybe kerüljön és szabadon megélheted az Istennel való közösségedet.

Győzelmet arathatsz az ellenég felett a Szent Szellem ereje által, ha Isten igéjének engedelmeskedsz. Ezért tégy magadnak egy szívességet és légy gyors a megbocsátásra.

Ima: Istenem, nem akarok helyet adni Sátánnak, hogy erősséget építhessen az életemben. Nem szeretném, ha bármi akadályozná a Veled való közösségemet. A megbocsátást választom, hogy szabadon kapcsolódhassak Hozzád.

Facebook icon Twitter icon Instagram icon Pinterest icon Google+ icon YouTube icon LinkedIn icon Contact icon